Емулсионна екологична антимикробна боя Vitex Eco - Строителен магазин Образцов ДОМ

Антимикробна боя VITEX ECO

Vitex Eco е Сертифицирана екологична емулсионна боя, с отлична белота, висока покривност и изключително нисък разход. Благодарение на своя специфичен състав предотвратява развитието на микроби (бактерии - гъбички) върху филма на боята.

Vitex Eco е висококачествена, емулсионна, екологична - антимикробна боя, предназначена за интериорни повърхности, сертифицирана от Висшия съвет за присъждане знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), съгласно критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на Европейския съюз, а също и от Industrial Microbiological Services Ltd Registered in England за своето хипоалергично – антимикробно действие, в съответствие с стандарти BS 3900 (Part G6) и ISO 22196 : 2007. Боята е без мирис по време на нанасяне, тъй като не съдържа амоняк или каквито и да е други опасни вещества, като например ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати. Vitex Eco осигурява висока покривност, изключително нисък разход и отлична устойчивост на често миене и на неблагоприятни атмосферни условия. Може да се използва върху подходящо подготвени повърхности от всякакъв материал.

ПРЕДИМСТВА

 • Екологична боя
 • Хипоалергична - Антимикробна боя
 • Устойчивост на често миене
 • Висока покривност
 • Прецизност на разцветките

СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ
VITEX ECO, благодарение на своя специален състав, предотвратява развитието на микроби (бактерии - гъбички) върху мембраната на боята, което я прави идеална за помещения за които се изискват асептични санитарни условия, като детски стаи, болници, родилни домове, хирургични отделения, лекарски кабинети, училища, детски градини, фитнес зали, складове за хранителни стоки, хотели и други.

РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

 • Време за повърхностно изсъхване 30-60 min
 • Процент на разреждане с вода 0-10%
 • Разход 15-18 m2/lt
 • Нанасяне с четка
 • Нанасяне с валяк
 • Нанасяне с пистолет

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит или Visto.
Стари повърхности, покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои), се грундират с Acrylan Unco Eco.
Нови повърхности от мазилки, бетон, тухла, гипсокартон и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с Acrylan Unco Eco или Blanco Eco.

Повърхности замърсени от цигарен дим, димни газове, маркери, кафе или с други видове петна, се грундират с Blanco Eco.

ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.

Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой се нанася след 3-4 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
След полагането на боята, съдът се затваря и запечатва добре и се съхранява при температури между 5oC и 35oC за бъдеща употреба. Повърхности боядисани с Vitex Eco могат да се мият с вода най-рано три седмици след боядисването им с използване на мека гъба, а в случай на упорити петна с използване на неутрален, безцветен миещ препарат.

Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.

Назад

Още продукти

Deko Professional контактен грунд за бетон с пясък 1кг

Контактен грунд с пясък Deko Professional e основа за полагане на замазки и мазилки върху бетон. Грундът за бетон Деко на Оргахим ...

Прочетете още
Deko Professional Полимерна мазилка Д1,5 бяла

Полимерната мазилка с драскана структура Д1,5 Deko Professional е производство на Оргахим. Тази полимерна мазилка е ...

Прочетете още
Безир за дърво 900 мл

Безир за дърво на Оргахим е предназначен за първоначално грундиране на дървени повърхности в закрити помещения и на ...

Прочетете още
Грунд BLANCO ECO

Blanco Eco е сертифициран, екологичен, бял, матов, водоразтворим грунд, произведен на база 100% акрилни смоли. Този Еко грунд ...

Прочетете още
Грунд ACRYLAN UNCO ECO

Acrylan Unco е сертифициран екологичен, силиконово-акрилен, прозрачен, микронизиран грунд на водна основа. Има изключително ...

Прочетете още
Боя VITEX SATIN ECO

Vitex Satin на Vitex е луксозна емулсионна боя със сатенена финишна повърхност и кадифена текстура, на практика без мирис. Тази ...

Прочетете още
Емулсионна боя VITO ECO

Vito Eco е сертифицирана, екологична емулсионна боя с висока покривност и нисък разход. Нанася се лесно, разнася се леко, ...

Прочетете още
Лакова боя AQUAVIT ECO

Aquavit Eco е сертифицирана, екологична лакова боя на водна основа, с изключителна белота и висока устойчивост на ...

Прочетете още

Посетете магазин за строителни материали Образцов Дом и купете бои за дърво, метал и стени, латекси, лакове, разредители за боя, декоративни бои, алкидна боя за дърво и метал, грундове, а и други основи за нанасяне преди боядисване и мазилка.